Αποκτήστε ευεξία


Χορεύοντας

eyexia-xoros-Dance-Studio-club-apollon-dancing_people
Ευεξίαμέσα από το χορό!!

Τι είναι η ευεξία;

Ακούγοντας την λέξη ευεξία, δυσκολευόμαστε να αποτυπώσουμε με λίγες λέξεις τι σημαίνει, καθώς η έννοια της επεκτείνεται σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Ευεξία σημαίνει υγεία, αρμονία, σωματική ευλυγισία, αυτογνωσία, χαρά, απελευθέρωση, θετική ενέργεια, υγιείς κοινωνικές σχέσεις και ψυχική ευεξία. Όταν αναφερόμαστε στην ευεξία, μας δίνετε διαρκώς η αίσθηση του συνόλου και της ολοκλήρωσης, όπου το πνεύμα και το σώμα βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία.


armonia-eyexia-harmony-dance-studio-xoros-club-girl

Οι ρίζες της λέξης ευεξία.

Όπως διαπιστώνεται ετυμολογικά, η προέλευση της έννοιας "ευεξία", συντίθεται από τις λέξεις "ευ" και "έχω". Το επίρρημα "εύ" σημαίνει καλώς και σε συνδυασμό με την λέξη έξης, που προέρχεται απο το ρήμα έχω, μάς δίνει το τελικό νόημα της ευεξίας. Ευεξία σημαίνει είμαι καλά, συνθίζω να είμαι καλά και... επιδιώκω να είμαι καλά.


Πώς να αποκτήσω ευεξία μέσα από το χορό;

Eυεξία και αυτοβελτίωση

Ψυχικά και σωματικά, η αίσθηση της ελευθερίας, της χαλάρωσης και της ενέργειας, έρχονται έπειτα από συνήθειες που μας ευχαριστούν και γεγονότα που μας εντυπωσιάζουν!!

Βάζοντας το χορό στη ζωή μας, μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι και να προσθέσουμε μία ποιοτική αλλαγή στην καθημερινότητα μας, που θα μας φέρει ευεξία, ισορροπία, αρμονία και καλή υγεία!!!


Πώς αποκτούμε ευεξία χορεύοντας;

Η τέχνη του χορού αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές και διασκεδαστικές συνήθειες. Ο ρυθμός της μουσικής περνάει μέσα μας και ξεσηκώνει τον παλμό της καρδιάς, με αποτέλεσμα να θρέφονται καλύτερα και ταχύτερα όλα μας τα κύτταρα! Η σκέψη καθαρίζει και η έκκριση όλων των θετικών ορμονών ξεκινάει!

Εκεί έρχεται η αίσθηση της χαράς και της θετικής διάθεσης, μαζί με την καλή οξυγόνωση του οργανισμού, προσφέροντας τον αξεπέραστο συνδυασμό σωματικής και πνευματικής άσκησης!!!


Προτεινόμενοι χοροί

Μέσα από τον χορό, μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουμε το είδος που μας ταιριάζει και να ανακαλύψουμε όλες τις αισθήσεις μας, αλλά και τις δυνατότητές μας!!! Συνήθως, στο μυαλό μας έρχονται αεροβικές ασκήσεις και περίτεχνες φιγούρες σε γρήγορο ρυθμό. Χοροί ξεσηκωτικοί, που μας παρασέρνουν στην μουσική, όπως οι γρήγοροι Latin, μας βοηθούν να εκτονωθούμε και να γεμίσουμε ενέργεια!

Αυτό δεν σημαίνει πως οι Απαλοί χοροί κάνουν πίσω από την εκγύμναση του σώματος και την διασκέδαση! Μέσα από ένα Tango γεμάτο πάθος και αισθησιασμό, το σώμα ακολουθεί τις απόλυτες και κοφτές γραμμές του, συνδυάζοντας την αντίστοιχη εκφραστικότητα και το αντίστοιχο συναίσθημα!


Οφέλη στον οργανισμό μας

Το σώμα πειθαρχείται και γυμνάζεται, ενώ ταυτόχρονα, το πνεύμα ηρεμεί και συγκεντρώνεται! Κάτι που μας είναι χρήσιμο και έπειτα από το καλοκαίρι!!! Ο καλύτερος τρόπος να πετύχουμε την ανεκτίμητη ευεξία, είναι να αφαιθούμε στην αρμονία της κίνησης, όπως μόνο εμείς την αντιλαμβανόμαστε!

Ο χορός αποτελεί την ασπίδα του οργανισμού μας, που μας είναι αναγκαία για να ενταχθούμε ξανά στην καθημερινότητα και την κάνουμε καλύτερη!


Πώς αποκτούμε ευεξία χορεύοντας;

Οι σχολές Apollon Dance Studio, κάθε μήνα φροντίζουν για το σωστό χορευτικό κομμάτι του κύκλου ευεξίας! Αυτό σημαίνει πως μας δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουμε ένα νέο χορευτικό μονοπάτι, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές του κάθε μήνα, για τις οποίες μπορούμε να ενημερωνόμαστε από την Γραμματεία της σχολής μας!!!

Η ευεξία προσδιορίζεται σαν καλή κατάσταση της υγείας. Κάνουμε δώρο στον εαυτό μας με πολλές στιγμές χαράς, εκτόνωσης και ισορροπίας, μέσα από την πιο κεφάτη ενασχολήση, που είναι ο χορός! Μέσα από κάθε είδος χορού, θα φτάσουμε όσο ψηλά θέλουμε, χορευτικά, σωματικά και ψυχικά!!!


Τα Νέα των σχολών χορού Apollon