Συχνές ερωτήσεις για την επαγγελματική κατάρτιση

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για την αναζήτηση σας

Αν σας αρέσει η διδασκαλία του χορού και η επαγγελματική ενασχόληση με την μετάδοση της γνώσης του, ήρθατε στο σωστό μέρος. Στις σχολές χορού Apollon μπορείτε να εκαπιδευτείτε στο χορό και παράλληλα να αποκτήσετε όλες τις ικανότητες που χρείαζεστε για να γίνεται ένας επιτυχημένος δάσκαλος χορού.

Οι κατηγορίες χορών που μπορείτε να γίνεται δάσκαλος είναι όλες όσες διδάκουμε στις σχολές μας. Συγκεκριμένα στις:
 • Latin
 • Ευρωπαϊκοί χοροί
 • Αργεντίνικο Τάνγκο
 • Παραδοσιακοί χοροί
 • Λαϊκοι χοροί
 • Street latin - κουβανέζικοι χοροί
 • Μοντέρνοι χοροί
 • Oriental
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ταιριάζει και καλέστε μας να σχεδιάσουμε την επαγγελματική σας κατάρτιση.

Για να γίνει κάποιος δάσκαλος χορού σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει χορευτικά τουλάχιστον ένα επαγγελματικό πτυχίο στις κατηγορίες των:
 • Latin
 • Ευρωπαϊκοί χοροί
 • Αργεντίνικο Τάνγκο
 • Παραδοσιακοί χοροί
 • Λαϊκοι χοροί
 • Street latin - κουβανέζικοι χοροί
 • Μοντέρνοι χοροί
 • Oriental
Το επόμενο στάδιο είναι να παρακολουθήσετε μια σειρά σεμιναρίων διδασκαλίας και διαχείρισης μαθήματος και παράλληλα να κάνετε την πρακτική σας ώς βοηθητικός δάσκαλος σε μια σειρά μαθημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση κάποιου επαγγελματικού επιπέδου , θα μπορείτε να απορροφηθείτε από τις σχολές της αλυσίδας μας και να συνεχίσετε την καριέρα σας στην σχολή όπου διδαχθεικατε χορό.

Σαφώς, ολοκληρώνοντας οποιοδήποτε επαγγελματικό πτυχίο θεωρείστε ήδη επαγγελματίας χορευτής. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε οτι ο επαγγελματισμός στο χορό εξαρτάται κι από την εξέλιξη και ανάπτυξη που θα έχουμε εφόσον λάβουμε όλη την αππαραίτητη γνώση.

Εκτός από δάσκαλος χορού, εφόσον εκπαιδευτει κατάλληλα στις σχολές μας, μπορεί κανείς να γίνει ένας εμπνευσμένος χορογράφος, ένας ειδικός αναλυτής ταλέντου χορού ή εξεταστής χορού. Παράλληλα μπορεί να ακολουθήσει τα δικά του επιχειρηματικά βήματα και να ανοίξει μια δική του σχολή χορού Apollon.

Στις σχολές χορού Apollon, η εκπαίδευση του δασκάλου έχει ισότιμη σημασία με την εκαπίδευση στο χορό και γι'αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια μεγάλη γκάμα σεμιναρίων προκειμένου να επιτευχθεί ο εκαπιδευτικός στόχος κάθε νέου δασκάλου σε κάθε μάθημα. Παράλληλα, με την χρήση ενός ευέλικτου χάρτη μαθημάτων ο νέος δάσκαλος έχει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πετύχουν οι μαθητές του τον χορευτικό τους στόχο.

Εφόσον έχετε παρακολουθήσει όλα τα απαραίτητα σεμινάρια διδασκαλίας που παρέχουν οι σχολές μας σε όλους τους νέους επαγγελματίες, περνάμε στην πρακτική εξάσκηση των γνώσεων αυτών. Σε κάθε μάθημα χορού που πρόκειτε να κάνετε θα σας έχουν δωθεί όλες οι οδηγίες που χρείαζεται για να επιτευχθεί ο διδακτικός στόχος.

Εφόσον διδαχθείτε μια κατηγορία χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, θα έχετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορέσετε να κάνετε τον χορό σας πιο δημιουργικό, και σε χορογραφικό επίπεδο. Παράληλλα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ειδικά σεμινάρια διδασκλαίας που παρέχουν οι σχολές μας σε όλους τους νέους επαγγελματίες χορού.

Στις σχολές χορού Apollon, Το χορευτικό ταλέντο και η επιμονή επιβραβεύοντε και σε όλους τους μαθητές δίνεται η δυνατότητα να κάνουν αίτηση προκειμένου να κερδίσουν μια υποτροφία διδακτρων χορού. Για περισσοτερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε απο τους δασκάλους των σχολών μας.

Ένας μέσος μαθητής χρειάζεται περίπου 2 - 2 , 5 χρόνια φοιτησης στις σχολές μας. Το διάστημα αυτό διαφέρει ανάλογα με το είδος χορού, την συχνότητα φοιτησης και την προσωπική εξάσκηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρωτήσετε τον βασικό σας εκαπιδευτή, στις σχολές χορού Apollon.

Σαφώς και μπορείτε να κάνετε το αγαπημένο σας χόμπυ και επαγγελμα. Εάν είστε ήδη δάσκαλος χορού το μόνο που χρειάζεται είναι να συμβουλευτείτε τους ειδικούς των σχολών χορού Apollon στον τομέα του Franchise για να λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρείαζεστε για να ξεκινήσετε την νέα σας καριέρα.

Ναι, όπως υπάρχουν τα αντίστοιχα χορευτικά επίπεδα Bronze medal, Silver medal και Gold medal, έτσι υπάρχουν και οι αντίστοιχες βαθμίδες διδασκαλίας Χάλκινο, αργυρό και χρυσό. Συνοψίζοντας ανάλογα με το στόχο του, κάποιος μπορεί να γίνει δάσκαλος χάλκινου μεταλλίου, αργυρού μεταλλίου και χρυσού μεταλλίου.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορουν να επιρρεάσουν την επίτευξη του στόχου σας. Η συχνότητα των μαθημάτων χορού, η ταχύτητα μάθησης, το ταλέντο σας και ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε για την εξάσκηση σας, μπορούν να μειώσουν ή να αυξήσουν το χρονικό διάστημα που θα ολοκληρώστε τα μαθήματα σας. Σταστιστικά ένας μαθητής χρειαζεται περίπου 2- 2,5 χρόνια για την εκαπίδευση στο χορό και να παρακολουθήσει όλα τα απαραίτητα σεμινάρια διδασκαλίας.

Ο χορός πλέον είναι απο τα δημοφιλέστερα χόμπυ και έχει πολλούς θαυμαστές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για νέους δασκάλους χορου. Παράλληλα όλοι οι αριστούχοι αποροφφούναατι απο τις σχολές μας.

Στο διάστημα της εργασίας σας στην σχολή μας ή στο διαστημα της πρακτικής σας, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια διδασκαλίας και χορογραφίας , παράλληλα με την εκαπίδευση σας στο χορό.

Ναι. Στις σχολές μας μπορείτε να λάβετε την βασική σας εκπαίδευση και την πρακτική στον τομέα της διδασκαλίας του χορού.

Η πρακτική εξάσκηση διαρκει 6 μήνες.