Ιστορία Τάνγκο

Ταξίδι στο ..παρελθόν!
Tango-smooth-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Η γέννηση του Tango


Το Tango είναι ένας χορός που γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στο τέλος του 19ου αιώνα. Αρχικά χορευόταν από τις εργατικές τάξεις, με αποτέλεσμα να μην γίνει άμεσα αποδεκτός από την υψηλή κοινωνία.
Μέσα από την ιστορική του εξέλιξη, φαίνεται να έχει διανύσει διάφορες περιόδους ακμής και ύφεσης. Κατά το 1910 μέχρι το 1920, όπου έγινε σταδιακά αποδεκτό από την υψηλή κοινωνία, ξεκίνησε να διαδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μία σημαντική του στάση ήταν στα μεγάλα σαλόνια του Παρισιού, όπου λέγεται πως δημιουργήθηκε μία διαφορετική εκδοχή του Αργεντίνικου χορού, που διαδόθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, προκαλώντας την δημιουργία νέων μουσικών συνθέσεων, που συνόδευαν τον χορό!

Χαρακτηριστικά Tango

Μια ξεχωριστή ..πινελιά!
smooth-Tango-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Η περιγραφή του Τάνγκο


Για την Ευρώπη, η κλειστή αγκαλιά, που χαρακτηρίζει το Αργεντίνικο Τανγκό, περιορίστηκε και προσαρμόστηκε στα δεδομένα της εποχής. Στους περισσότερους Ευρωπαϊκούς χορούς, θεωρούσαν πως ήταν άσεμνο να έχει οπτική επαφή το χορευτικό ζευγάρι, με αποτέλεσμα, η ντάμα να αποστρέφει το βλέμμα της μακριά από τον καβαλιέρο.
Παραμένει ο χορός της “φωτιάς” και του “πάθους”, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοφτές και ασύμμετρες φιγούρες. Μέχρι και σήμερα, παραμένει ξεχωριστός χορός από το Αργεντίνικο Τανγκό και χορεύεται με το δικό του, ξεχωριστό στυλ

Συγγενικοί
χοροί

eyrwpaikos-Tango-omoioi-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Ευρωπαϊκοί Χοροί
 • Quickstep
 • Foxtrot
 • Viennese Waltz
 • Waltz

Μουσική Tango

Ταξίδι στο ..πεντάγραμμο!
aptalikos-folk-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Η μουσική του Τάνγκο

Η μουσική του Ευρωπαϊκού Tango είναι γραμμένη στα 2/4 ή στα 4/4 της μουσικής.
Στη μουσική του ευρωπαϊκού Τανγκό παρατηρούμε ταυτόχρονα την κλασική μελωδικότητα της αρχικής του μορφής, όπως βλέπουμε στο αργεντίνικο Τάνγκο, σε συνδυασμό με την προσθήκη έντονων, κοφτών χτύπων στην μουσική του.

Όσον αφορά το τέμπο,στο Τάνγκο δεν υπάρχει διαφοροποίηση , αναλογα με το στύλ του χορού. Στο International Style Tango και στο American Style Tango ακούμε 120- 132 χτύπους άνα λεπτο, συνεπώς 28- 31 μέτρα άνα λεπτό της ώρας.

Μουσική
χορού

Tango-smooth-moysikh-notes-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Γραμμένη στα 2/4 ή 4/4
 • 120- 132 beats/min
 • 30- 34 bars/min

Μαθήματα Tango

Το μάθημα ..ξεκινά!
Tango-smooth-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Μαθήματα χορού Τάνγκο

Είδη
μαθημάτων

Tango-smooth-bhmata-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Ιδιωτικά και ομαδικά μαθήματα
 • Μαθήματα για το γάμο
 • Εξάσκηση στα Πάρτυ
 • Θεωρητικά σεμινάρια
 • Χορογραφίες παρουσίασης

Διδασκαλία Tango

Εκμάθηση
χορού

Tango-eyrwpaikos-mathimata-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Βηματολόγιο American Style
 • Βηματολόγιο International Style
 • Βηματολόγιο Argentine Tango
 • Δυνατότητα εξετάσεων χορού
 • Ερασιτεχνικά και Επαγγελματικά

Συχνές ερωτήσεις για το χορό

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για το Tango

Ρωτήσατε για τον χορό

Tango σημαίνει αγκαλιά. Οι παρτενέρ, χορεύοντας Tango, αγκαλιάζονται πιο κλειστά σε σύγκριση με άλλους χορούς. Η επαφή στο Αεγεντίνικο tango γίνεται με το πάνω μέρο του σώματος των χορευτών, ενώ στο Ευρωπαϊκό tango η επαφή πραγματοποιείται με την λεκάνη.

Το Ευρωπαϊκό tango προέρχεται από το Αργεντίνικο tango. Το Αργεντίνικο tango δημιουργήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αμερικής από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής και τους οίκους ανοχής. Στην Ευρώπη εισήχθη αργότερα. Όταν πλέον εισχώρησε από τα ανώτερα κοινωνικά στώματα στα μεγάλα σαλόνια, υπέστη διαφοροποιήσεις, αφού θεωρούταν άσεμνος χορός, στην στάση σώματος και στην επαφή μεταξύ των παρτενέρ. Διαφοροποιήσεις, επίσης, πραγματοποιήθηκαν στην ενδυμασία, αλλά και στα βήματα, τα οποία περιορίστηκαν σε πιο συγκεκριμένο βηματολόγιο. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε στο στο Ευρωπαϊκό tango, με την μορφή που το ξέρουμε. Στην πορεία, το Ευρωπαϊκό tango, εκτός από κοινωνικό, απέκτησε και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Κάποια από τα πιο δημοφιλή τραγούδια tango είναι: το El Tango del Roxanne,από την ταινία Moulin Rouse, το Santa Maria, το Libertango και Asi se Baila el Tango, από την ταινία Take the lead. Στην ελληνική μουσική σκηνή εμπεριέχονται επίσης, πολλά μουσικά κομμάτια, γραμμένα σε μουσική Tango. κάποια από αυτά είναι: Τ' απογεύματα τ' άδεια, της Γλυκερίας, Το Τανγκό των Χριστουγέννων, του Γιώργου Νταλάρα, Το Τανγκό της Νεφέλης (Tango to Evora) και Για ένα Τανγκό, της Χάρις Αλεξίου.

Τα Latin ballroom παπούτσια είναι κατάλληλα για όλους τους χορούς που ανήκουν στην κατηγορία των ballroom χορών (Ευρωπαϊκοί και Latin) και των Κουβανέζικων χορών. Τα ίδια χορευτικά παππούτσια είναι εξίσου κατάλληλα και για το Αργεντίνικο Τάνγκο. Ωστόσο, οι Ευρωπαϊκοί έχουν τα δικά τους ειδικά παπούτσια, όπως και το Αργεντίνικο tango.

Εκτός από το Ευρωπαϊκό, το οποίο διαχωρίζεται σε American style (κοινωνικός χορός) και International style (αθλητικός χορός) και το Αργεντίνικο Τάνγκο, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερις υποκατηγορίες, το Salon, το Tango Nuevo, το Tango Vals, και τη Milonga, υπάρχουν και άλλα είδη, όπως το Tango Oriental, το Tango Canyengue, Tango Liso, Tango Orillero, Tango Milonguero, Show Tango κ.α. Τα είδη του είναι πολλά, αφού είναι ένας χορός που διαρκώς εξελίσσεται.

Το βασικό βήμα για την ντάμα είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το δεξί πόδι.
 3. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι.
 4. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το δεξί πόδι.
 5. Το αριστερό πόδι περνάει δίπλα από το δεξί και πατάει στο πλάι.
 6. Το δεξί πόδι κλείνει δίπλα στο αρστερό.
Το βασικό βήμα για τον καβαλιέρο είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο δεξί πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι.
 3. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά με το δεξί πόδι.
 4. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι.
 5. Το δεξί πόδι περνάει δίπλα από το αριστερό και πατάει στο πλάι.
 6. Το αριστερό πόδι κλείνει δίπλα στο δεξί.

Το Tango χορεύεται, κυρίως, στα 4/4 της μουσικής. Όμως, σε διαγωνιστικό επίπεδο, χορεύεται στα 2/4.

Το Tango είναι ο χορός του πάθους. Οι έντονες και οι κοφτές κινήσεις είναι αυτές που χαρακτηρίζουν το Tango. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί τον καθιστά έναν από τους πιο κατάλληλους χορούς για χορογραφία γάμου.

Το Tango ξεκίνησε από την Αργεντινή, συγκεκριμένα στο Μπουένος Άιρες, γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, όπως ήταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, και από τους οίκους ανοχής. Στη συνέχεια, αφού ήλθε στην Ευρώπη, υιοθετίθηκε από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, έγινε ένας από τους αγαπημένους χορούς στις συνεστιάσεις των πλουσίων και με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε στο γνωστό Ευρωπαϊκό tango. Το Αργεντίνικο tango, επίσης, επίσης, συνέχισε να εξελίσσεται και μεταμορφώθηκε στον χορό που αναγνωρίζουμε σήμερα.

Το Tango έχει τις ρίζες του ατην Αργεντινή, γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα και με τον καιρό εξελίχθηκε στο Αργεντίνικο tango, όπως το ξέρουμε σήμερα. Από το Αργεντίνικο προέκυψε το Ευρωπαϊκό tango, το οποίο κατατάσσεται στην κατηγορία των Smooth Ballroom χορών και,ουσιαστικά, απέκτησε το δικό του μοναδικό στυλ. Το Tango είναι δναμικός και έντονος χορός. Έχει χαρακτηριστεί ως ''ο χορός του πάθους και της φωτιάς''.

smooth

dances
Ευρωπαϊκοί χοροίμε αριστοκρατική αίσθηση

Απαλοί χοροί

Ας γνωρίσουμε τους Ευρωπαϊκούς Χορούς! Οι Ευρωπαϊκοί Χοροί διαφέρουν από τους Λάτιν, ως προς την προέλευση, το στυλ, τον ρυθμό, την στάση σώματος και φυσικά, τον διαφορετικό χαρακτήρα που εμπνέουν!

 • Foxtrot – Το «κλειδί» των χορών
 • Tango – Ο «χορός του πάθους και της φωτιάς»
 • Waltz – Ο «χορός των αναμνήσεων και των παραμυθιών»
 • Quickstep – Ο «χορός των γρήγορων βημάτων»
 • Βιεννέζικο Waltz – Ένας «αριστοκρατικός» χορός


apollon-dance-smooth-logo
Είπαν..Για τον χορό..
Κατηγορίες ΧορώνΧοροί Ap'ollon Τον κόσμο


Επιλέξτε ανάμεσα από 10+ κατηγορίες χορών και από 50+ δημοφιλέστερους χορούς του κόσμου και επισκεφτείτε τις σχολές μας. Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο μάθημα θα γνωρίστε το χορό και θα μπορείτε να χορέψετε με άνεση και αυτοπεποίθηση. Όσο εσείς θα χορεύετε, επιτρέψτε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να χορεύετε με λάμψη και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην χορευτική πίστα η στη χορογραφία του γάμου σας!
Εξερευνήστε τώρα την ιστοσελίδα μας και βρείτε τους αγαπημένους σας χορούς.
Δείτε τις κατηγορίες χορών