Συχνές ερωτήσεις για τα οφέλη του χορού

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για την αναζήτηση σας

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να κάνει κάποιος χορό κι εκτός είναι μια πολύ διασκεδαστική ασχολία ή χόμπυ, προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, στην κοινωνικότητα, στην φυσική μας αρμονία, στην αυτοβελτίωση και στην ψυχολογία μας. λίγα απο τα οφέλη που προσφέρει ο χορός είναι:
 • Ανάπτυξη δημοτικότητας
 • Καλυτέρευση παρουσιαστικού
 • Βελιτίωση Υγείας
 • Είδος γυμναστικής
 • Επιχειρηματικές ασχολίες
 • Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης
 • Καλυτέρευση προσωπικότητας
 • Ανάπτυξη κοινωνικότητας
 • Φυσική αρμονία
 • Ανάπτυξη ευλιγισίας
 • Ανάπτυξη ομαδικότητας
 • Χαλάρωση και ξεκούραση

Σαφώς. Είναι αποδεδειγμένο οτι ο χορός είναι ένα είδος γυμναστικής. Συγκεκριμένα είναι ένα αερόβιας άσκησης που παράλληλα βελτιώνει την ισσρροπία μας και αναπτύσσει την ευλυγισία του σώματος. Επιπλέον για να χορέψει κανείς, θα πρέπει να ενεργοποίησει και να συγχρονίσει πολλές μυικές ομάδες για να πετύχει την αρμονία της κίνησης στον ρυθμό της μουσικής.

Η ανάπτυξη της δημοτικότητας γίνεται αισθητή από πολύ νωρίς για κάποιον που μαθαίνει χορό καθώς αλλάζει έντονα η στάση του σώματος και η κινησιολογία του. Δείχνοντας λοιπόν περισσότερη αυτοπεποίθηση γίνεται πιο ελκυστικός και συμπαθητικός στους γύρω του. Το σημαντικότερο προσόν είναι όμως οτι χορεύοντας τραβάει όλα τα βλέματα του κόσμου και λαμβάνει θερμά χειροκοτήματα σε καθε κοινωνική εκδήλωση που παρευρίσκετε.

Είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο ο,τι ο χορός είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Μπορείτε να το δοκιμάστε όταν είστε πιεσμένός ή αγχομένος , τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα. Βάλτε λοιπόν μουσική και αφήστε το σώμα σας να κινηθεί στην μελωδία.

Βεβαίως. Στις σχολές μας εκτός από τις χορευτικές γνώσεις παρέχονται και ειδικά σεμινάρια διδασκαλίας χορού. Μια συζήτηση με τον δάσκάλο σας στις σχολές χορού Apollon Θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες και τα βήματα που χρειάζετε να ακολουθήσετε για να πετύχετε τον στόχο σας.

Ναι μπορείτε να γίνετε χορευτής αλλά υπάρχουν και πολλοί παραγοντες που μπορούν να επιρρεάσουν την ταχύτητα μάθησης σας. Ένας έμπειρος δάσκαλος στις σχολές χορού Apollon μπορει να σας καθοδηγήσει και μέσα σε λίγο χρόνο να αναλύσει σε πόσο χρονικό διάστημα μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας.

Η ευλυγισία, η φυσική αρμονία και σωματική άσκηση αποτελούν το τρίπτυχο των βασικών οφελών που προσφερει ο χορός. Απο τα πρώτα κιολας μαθήματα θα νιώστε την διαφορά και μια αίσθηση απελευθέρωσης και ενέργειας σε όλο σας το σώμα

Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα θα δείτε διαφορά στην στάση του σώματος σας. Οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα μείνουν έκπληκτοι με την αλλαγή στο παρουσιαστικό σας και αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε ακόμη πιο όμορφα.

Ξεκινώντας τα πρώτα σας μαθήμaτα χορού στις σχολές χορού Apollon, θα νίωσετε την σιγουριά των βημάτων μας στο χορό και με την κατάλληλη εξάσκηση θα μπορέσετε να είστε άνετος και γεμάτος αυτοπεποίθηση στην πίστα. Αφού λάβετε τις κατάλληλες γνώσεις λοιπόν, στον χορό της επιλογής σας, θα γνωρίζετε επακριβώς τι πρέπει να κάνετε κατα την διάρκεια του χορού με αποτέλεσμα να είστε πολύ σίγουρος για όλες σας τις κινήσεις.

Τα οφελή του χορού στην υγεία είναι πολλά και σε πολλούς τομείς. Η εκκγύμναση και η ευλυγισία που προσφέρει ο χορός λειτουργεί ως ασπίδα για τον οργανισμό μας στην καθημερινότητα μας. Παράλληλα, βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και ανεβάζει την ψυχολογία. Βελτιώνει την μνήμη, βοηθάει στην καταπολέμηση του αλτσχάιμερ.

Σαφώς. Με το χορό γνωρίζετε το σώμα σας και τα συναισθήματα σας με αποτέλεσμα να λειτουργεί μέσα σας ως μια μορφή ψυχοθεραπίας και γυμναστικής. Παράλληλα αναπτύσσεται μέσα σας η αισθητική της κίνησης αλλά και η εφαρμογή της στο σώμα σας.

Ο χορός είναι απο την φύση του κοινωνικό χόμπυ και ακόμα κι άν κάποιος χορεύει μόνος του πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σας παρακολουθεί και θα σας θαυμάζει. Εξάλλου, από τα πρώτα σας μαθήματα στις σχολές χορού Apollon θα έχετε έναν φίλο που θα σας βοηθάει στην πρόοδο σας, τον δάσκαλο σας. Ο χορός λειτουργεί ως κοινό ενδιαφέρον με τους ανθρώπους γύρω σου και τους συμμαθητές σου στα ομαδικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια έντονη αίσθηση ομαδικότητας και κοινού στόχου.

Μπαίνοντας στο χορό, οι άνθρωποι αυτόματα αποκτούν μια αίσθηση της ομαδικότητας και του κοινού στόχου και αυτή, δεν είναι τίποτε άλλο από την διασκέδαση. Χορεύουμε για να διασκεδάσουμε και διασκεδάζουμε πιο πολύ οταν και οι γύρω μας κάνουν το ίδιο. Παράλληλα,στα πλαίσια των μαθημάτων και στις χορογραφίες όλοι, μαθητές και δάσκαλοι λειτουργούμε ομαδικά γαι να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό χορευτικό αποτέλεσμα.

Ήδη ένας άνθρωπος όταν χορεύει μετά νιώθει πολύ πιο ήρεμος και γαλήνιος, και παρόλο που απαιτεί σωματική άσκηση αμέσως μετά δημιουργείται η αίσθηση της εκτόνωσης και της χαλάρωσης.

Εύκολα. Με ένα τηλεφώνημα στις σχολές χορού Apollon θα μπορέσετε να ξεκινήσετε το όμορφο αυτό χόμπυ και να προγραμματήστε τα μαθήμτα σας με βάση τον ελευθερο σας χρόνο.

Ως κοινωνικό χόμπυ, ο χορός μέσα απο την εθιμοτυπία του διδάσκει αλληλοσεβασμό, ομαδικότητα κι ευγένεια. Σε όποιον έχει διδαχθεί χορό θα μπορέστε πολυ εύκολα να δικαρίνετε τους λεπτεπίλεπτους τρόπους και την κοψότητα σε κίνηση και συμπεριφορά.

Βεβαίως και μπορείτε! Μπορείτε γι αυτο θεμά να ενημερώθειτε απο τους αρμόδιους του Apollon Dance Studio Franchise γαι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και τις προδιαγραφές, για να πετύχετε τον επιχειρηματικό σας στόχο.

Καθ' ολη την διάρκει της χρονιάς, ζευγάρια, φίλοι και οικογένειες επισκέπτονται τις σχολές μας, ωστε να περάσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους μεσα απο μια κοινη ενασχόληση. Ο χορός είναι ένα χόμπυ για όλους και προσφέρει διασκέδαση σε εκείνους που ασχολούνται με αυτόν, Έτσι, η ομαδικότητα, η κοινή ενασχόληση και η ευγενής προσέγγιση του χορού συμβάλλουν στην σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων.