Συχνές ερωτήσεις για το χορό

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για το Tango Salon

Ρωτήσατε για τον χορό

Το Tango Salon ξεκίνησε να χορεύτεται γύρω στα 1935 - 1955. Είναι ένα από τα τέσσερα είδη του Αργεντίνικου tango. Το Αργεντίνικο tango ξεκίνησε σιγά-σιγά να δημιουργείται στην Αργεντινή, στο Μπουένος Άιρες, από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, λίγο πριν το 1900. Το Salon είναι μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή του, αφού το Αργεντίνικο, αργότερα, έγινε ένας από τους τρόπους διασκέδασης της υψηλής κοινωνίας.

Το Tango Salon, όπως και οι υπόλοιποι χοροί, έχει δικό του βηματολόγιο, το οποίο ανεβαίνει σε βαθμό δυσκολίας ανάλογα με το επίπεδο. Το κάθε είδος από τα τέσσερα βασικά είδη του Αργεντίνικου τανγκό ποτελείται από τρία επίπεδα. Το κάθε στάδιο εμπεριέχει περίπου δέκα βηματισμούς.

Κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια του Tango Salon είναι: El Huracan, του Edgarto Donato, Esta noche de luna, Inspiracion, Que Falta Que Me Haces, του Miguel Calo, Celos, Mi Serenata, Todo es amor, του Fulvio Salamanca.

Σημαντικοί καλλιτέχνες, μουσικοί και τραγουδιστές, του Tango salon υπήρξαν οι Carlos Gardel and Francisco Canaro, Juan D'Arienzo, Carlos Di Sarli, Osvaldo Pugliese, and Astor Piazzolla.

Το Tango Salon δημιουργήθηκε γύρω στα 1935, όταν, δηλαδή, το Αργεντίνικο άρχισε να μπαίνει στις αίθουσες χορού των πλουσίων και έπαψε να περιορίζεται μόνο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και στους οίκους ανοχής. Με κάποιες διαφοροποιήσεις, από τον τρόπο που χορευόταν από τους αγότες, τους κτηνοτρόφους και τις ιερόδουλες, προέκυψε το Tango Salon.

Όπως σε όλους τους χορούς, οι οποίοι χορεύονται ζευγαρωτά, έτσι και στο Tango Salon, ο καβαλιέρος είναι εκείνος που διευθύνει την ντάμα με το σώμα του και με το κράτημα (κλειστή ή πιο ανοιχτή αγκαλιά). Με αυτόν τον τρόπο την καθοδηγεί προς διαφορες κατευθύνσεις, επιλέγει τους βηματισμούς και τις φιγούρες που θα κάνουν.

Το Tango Salon χορεύεται στα 4/4 της μουσικής. Η μουσική του Αργεντίνικου Ταγκό, γενικότερα, εμφανίζει πολλές ιδιαιτερότητες και έτσι κάθε φορά, ακόμα και μέσα στο ίδιο μουσικό κομμάτι τα δεδομένα αλλάζουν. Έτσι, από πολύ αργά χορεύεται πολύ γρήγορα, μετά αργά κ.ο.κ...

Το Tango Salon πήρε την συγκεκριμένη ονομσία απο τα μεγάλα ''σαλόνια'' (Salons) και από τις μεγάλες αίθουσες χορού (Ballrooms), όπου συνήθιζαν να το χορεύουν.

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί κάποιος, για να διδαχθεί Tango Salon, εξαρτάται από διάφορους υποκειμενικούς και αντικειμενικούς παράγοντες, όπως: το αν έχει ξανα κάνει ποτέ χορό, την ικανότητά του να αντιλαμάνεται κινήσεις και βηματισμούς, ωστέ να μπορεί να τους αφομοιώσει και να τους εφαρμόσει, το επίπεδο που επιθυμεί να φτάσει και φυσικά την συχνότητα των μαθημάτων του.

Το Tango Salon χορεύεται σε γραμμή χορού, δηλαδή κυκλικά στην πίστα και αριστερόστροφα. Είναι προοδευτικός χορός. Αυτό σημαίνει ότι οι χορεύτές μετατοπίζονται συνεχώς από ένα σημείο της πίστας σε άλλο, αντί να κάνουν επί τόπου βηματισμούς.

Argentine

Tango
Argentine Tangoμε άρωμα Buenos Aires

Αργεντινίκο Tango

Ένας χορός… Μια ολόκληρη ιστορία και ένας τρόπος ζωής!

Ο Λαϊκός χορός της Αργεντινής που αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβίδεο.

Ιστορικά για πρώτη φορά καταγράφηκε το 1880 και παρά το πέρασμα των χρόνων η ουσία του παραμένει ακόμα, μια: Ένας χορός σε μια αγκαλιά!
Έχει χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, ως ο πιο «ερωτικός» χορός καθώς πρώτα η προσοχή εστιάζεται στον χορευτικό παρτενέρ και έπειτα στην ποστούρα.

Γνωρίστε τους χορούς που απαρτίζουν το Αργεντίνικο Τάνγκο:
  • Salon – Ο «χορός του πάθους»
  • Milonga – Ένας «ζωηρός και παιχνιδιάρικος» χορός
  • Tango Vals – Ένας «παραμυθένιος και ερωτικός» χορός
  • Nuevo – Ένα μοντέρνο Αργεντίνικο Τάνγκο
  • Escenario – Ένα Χορογραφημένο Αργεντίνικο Τάνγκο


argentine-tango-apollon-dance-studio-logoargentine-tango-dance-couple-social-formal
Το αργεντίνικο..σε όλες τις αποχρώσεις του.
Κατηγορίες ΧορώνΧοροί Ap'ollon Τον κόσμο


Επιλέξτε ανάμεσα από 10+ κατηγορίες χορών και από 50+ δημοφιλέστερους χορούς του κόσμου και επισκεφτείτε τις σχολές μας. Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο μάθημα θα γνωρίστε το χορό και θα μπορείτε να χορέψετε με άνεση και αυτοπεποίθηση. Όσο εσείς θα χορεύετε, επιτρέψτε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να χορεύετε με λάμψη και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην χορευτική πίστα η στη χορογραφία του γάμου σας!
Εξερευνήστε τώρα την ιστοσελίδα μας και βρείτε τους αγαπημένους σας χορούς.
Δείτε τις κατηγορίες χορών