Ιστορία Τάνγκο Σαλονιού

Ταξίδι στο ..παρελθόν!
Tango_Salon-Argentine-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Η γέννηση του Tango Salon


Το Αργεντίνικο ταγκό ξεκίνησε σιγά-σιγά να δημιουργείται στην Αργεντινή, στο Μπουένος Άιρες, από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, λίγο πριν το 1900. Χορευόταν αρχικά από άνδρες αγρότες, κτηνοτρόφους και λίγο μετά και από τις ιερόδουλες. Το Tango de Salon είναι μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή του, αφού αργότερα, το Argentine tango εισχώρησε στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας και έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασής της. Μάλιστα, το Tango de Salon πήρε την ονομασία του από τις μεγάλες αίθουσες χορού, όπου εισήχθη το Αργεντίνικο Ταγκό , τα λεγόμενα Ballrooms.

Χαρακτηριστικά Tango Salon

Μια ξεχωριστή ..πινελιά!
Argentine-Tango Salon-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Η περιγραφή του Τάνγκο Σαλονιού


Το “Tango de Salon”, αποτελεί σήμερα την παραδοσιακή μορφή του Αργεντίνικου χορού, στον οποίο έχουν προσαρμοστεί προοδευτικοί βηματισμοί, έτσι ώστε να τηρείται η γραμμή χορού, όπως και στους Ευρωπαϊκούς χορούς.

Χαρακτηριστικό του Tango Salon είναι η αγκαλιά της ντάμας και του καβαλιέρου, με την οποία σχηματίζεται ένα τρίγωνο, το οποίο συστέλλεται ή διαστέλλεται, ανάλογα με τις φιγούρες που εκτελούν οι χορευτές. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι “tango” σημαίνει “αγκαλιά” Η ντάμα είναι εκείνη, που αποφασίζει από την αρχή, πόσο κοντά επιθυμεί να χορέψει με τον καβαλιέρο της.
Βασικό χαρακτηριστικό του Argentine tango είναι η ποικιλία των φιγούρων, οι παραλλαγές τους και ο αυτοσχεδιαστικός τους χαρακτήρας.

Συγγενικοί
χοροί

Salon-Tango Salon-omoioi-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Ευρωπαϊκό Tango
 • Milonga
 • Tango Vals
 • Tango Nuevo
 • Tango escenario

Μουσική Tango Salon

Ταξίδι στο ..πεντάγραμμο!
Tango_Salon-Tango-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Η μουσική του Τάνγκο Σαλονιού

Ο ρυθμός του Ταγκό Σαλόν είναι συνήθως γραμμένος στα 4/4 της μουσικής, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα ότι πολλές φορές αλλάζει ανάλογα με το επιλεγμένο μουσικό κομμάτι ή την ορχήστρα που παίζει ζωντανά και έχει την ελευθερία να αυτοσχεδιάσει. Έτσι, το ταγκό μπορεί να χορεύεται αργά και μετά πιο γρήγορα αλλά και με διάφορες αυξομειώσεις της ταχύτητας του ρυθμού ενδυάμεσα.

Κάποιοι από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες, μουσικοί και τραγουδιστές, του Tango de Salon υπήρξαν οι Carlos Gardel and Francisco Canaro, Juan D'Arienzo, Carlos Di Sarli, Osvaldo Pugliese, και Astor Piazzolla. Ο τελευταίος μάλιστα έπαιξε άκρως σημαντικό ρόλο στην ιστορία της μουσικής του Αργεντίνικου ταγκό, διότι χάρις στις τολμηρές καινοτομίες του εισήγαγε το συγκεκριμένο μουσικό είδος στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, της οποίας το άκουσμα του μουσικού αυτού είδους αποτέλεσε έναν από τους πιο λατρεμένους τρόπους διασκέδασης.

Μουσική
χορού

Tango_Salon-Argentine-moysikh-notes-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Γραμμένη στα 2/4 ή 4/4

Μαθήματα Tango Salon

Το μάθημα ..ξεκινά!
Tango_Salon-Argentine-istoria-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch

Μαθήματα χορού Τάνγκο Σαλονιού

Είδη
μαθημάτων

Tango Salon-Argentine-bhmata-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Ιδιωτικά και ομαδικά μαθήματα
 • Μαθήματα για το γάμο
 • Εξάσκηση στα Πάρτυ
 • Θεωρητικά σεμινάρια
 • Χορογραφίες παρουσίασης

Διδασκαλία Tango

Εκμάθηση
χορού

Tango_Salon-Tango-mathimata-xorou-apollon-dance-studio-logo-sketch
 • Βηματολόγιο American Style
 • Βηματολόγιο International Style
 • Βηματολόγιο Argentine Tango
 • Δυνατότητα εξετάσεων χορού
 • Ερασιτεχνικά και Επαγγελματικά

Συχνές ερωτήσεις για το χορό

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για το Tango Salon

Ρωτήσατε για τον χορό

Το Tango Salon ξεκίνησε να χορεύτεται γύρω στα 1935 - 1955. Είναι ένα από τα τέσσερα είδη του Αργεντίνικου tango. Το Αργεντίνικο tango ξεκίνησε σιγά-σιγά να δημιουργείται στην Αργεντινή, στο Μπουένος Άιρες, από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, λίγο πριν το 1900. Το Salon είναι μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή του, αφού το Αργεντίνικο, αργότερα, έγινε ένας από τους τρόπους διασκέδασης της υψηλής κοινωνίας.

Το Tango Salon, όπως και οι υπόλοιποι χοροί, έχει δικό του βηματολόγιο, το οποίο ανεβαίνει σε βαθμό δυσκολίας ανάλογα με το επίπεδο. Το κάθε είδος από τα τέσσερα βασικά είδη του Αργεντίνικου τανγκό ποτελείται από τρία επίπεδα. Το κάθε στάδιο εμπεριέχει περίπου δέκα βηματισμούς.

Κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια του Tango Salon είναι: El Huracan, του Edgarto Donato, Esta noche de luna, Inspiracion, Que Falta Que Me Haces, του Miguel Calo, Celos, Mi Serenata, Todo es amor, του Fulvio Salamanca.

Σημαντικοί καλλιτέχνες, μουσικοί και τραγουδιστές, του Tango salon υπήρξαν οι Carlos Gardel and Francisco Canaro, Juan D'Arienzo, Carlos Di Sarli, Osvaldo Pugliese, and Astor Piazzolla.

Το Tango Salon δημιουργήθηκε γύρω στα 1935, όταν, δηλαδή, το Αργεντίνικο άρχισε να μπαίνει στις αίθουσες χορού των πλουσίων και έπαψε να περιορίζεται μόνο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και στους οίκους ανοχής. Με κάποιες διαφοροποιήσεις, από τον τρόπο που χορευόταν από τους αγότες, τους κτηνοτρόφους και τις ιερόδουλες, προέκυψε το Tango Salon.

Όπως σε όλους τους χορούς, οι οποίοι χορεύονται ζευγαρωτά, έτσι και στο Tango Salon, ο καβαλιέρος είναι εκείνος που διευθύνει την ντάμα με το σώμα του και με το κράτημα (κλειστή ή πιο ανοιχτή αγκαλιά). Με αυτόν τον τρόπο την καθοδηγεί προς διαφορες κατευθύνσεις, επιλέγει τους βηματισμούς και τις φιγούρες που θα κάνουν.

Το Tango Salon χορεύεται στα 4/4 της μουσικής. Η μουσική του Αργεντίνικου Ταγκό, γενικότερα, εμφανίζει πολλές ιδιαιτερότητες και έτσι κάθε φορά, ακόμα και μέσα στο ίδιο μουσικό κομμάτι τα δεδομένα αλλάζουν. Έτσι, από πολύ αργά χορεύεται πολύ γρήγορα, μετά αργά κ.ο.κ...

Το Tango Salon πήρε την συγκεκριμένη ονομσία απο τα μεγάλα ''σαλόνια'' (Salons) και από τις μεγάλες αίθουσες χορού (Ballrooms), όπου συνήθιζαν να το χορεύουν.

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί κάποιος, για να διδαχθεί Tango Salon, εξαρτάται από διάφορους υποκειμενικούς και αντικειμενικούς παράγοντες, όπως: το αν έχει ξανα κάνει ποτέ χορό, την ικανότητά του να αντιλαμάνεται κινήσεις και βηματισμούς, ωστέ να μπορεί να τους αφομοιώσει και να τους εφαρμόσει, το επίπεδο που επιθυμεί να φτάσει και φυσικά την συχνότητα των μαθημάτων του.

Το Tango Salon χορεύεται σε γραμμή χορού, δηλαδή κυκλικά στην πίστα και αριστερόστροφα. Είναι προοδευτικός χορός. Αυτό σημαίνει ότι οι χορεύτές μετατοπίζονται συνεχώς από ένα σημείο της πίστας σε άλλο, αντί να κάνουν επί τόπου βηματισμούς.

Argentine

Tango
Argentine Tangoμε άρωμα Buenos Aires

Αργεντινίκο Tango

Ένας χορός… Μια ολόκληρη ιστορία και ένας τρόπος ζωής!

Ο Λαϊκός χορός της Αργεντινής που αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβίδεο.

Ιστορικά για πρώτη φορά καταγράφηκε το 1880 και παρά το πέρασμα των χρόνων η ουσία του παραμένει ακόμα, μια: Ένας χορός σε μια αγκαλιά!
Έχει χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, ως ο πιο «ερωτικός» χορός καθώς πρώτα η προσοχή εστιάζεται στον χορευτικό παρτενέρ και έπειτα στην ποστούρα.

Γνωρίστε τους χορούς που απαρτίζουν το Αργεντίνικο Τάνγκο:
 • Salon – Ο «χορός του πάθους»
 • Milonga – Ένας «ζωηρός και παιχνιδιάρικος» χορός
 • Tango Vals – Ένας «παραμυθένιος και ερωτικός» χορός
 • Nuevo – Ένα μοντέρνο Αργεντίνικο Τάνγκο
 • Escenario – Ένα Χορογραφημένο Αργεντίνικο Τάνγκο


argentine-tango-apollon-dance-studio-logoargentine-tango-dance-couple-social-formal
Το αργεντίνικο..σε όλες τις αποχρώσεις του.
Κατηγορίες ΧορώνΧοροί Ap'ollon Τον κόσμο


Επιλέξτε ανάμεσα από 10+ κατηγορίες χορών και από 50+ δημοφιλέστερους χορούς του κόσμου και επισκεφτείτε τις σχολές μας. Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο μάθημα θα γνωρίστε το χορό και θα μπορείτε να χορέψετε με άνεση και αυτοπεποίθηση. Όσο εσείς θα χορεύετε, επιτρέψτε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να χορεύετε με λάμψη και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην χορευτική πίστα η στη χορογραφία του γάμου σας!
Εξερευνήστε τώρα την ιστοσελίδα μας και βρείτε τους αγαπημένους σας χορούς.
Δείτε τις κατηγορίες χορών