Συχνές ερωτήσεις για το χορό

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για τη Samba

Ρωτήσατε για τον χορό

Οι σχολές χορού Apollon είναι ανοιχτές για όλους και προσφέρουν δωρεάν το πρώτο σας μάθημα, για να πάρετε μια ιδέα από τους χορούς που επιθυμείτε να διδαχθείτε. Τα μαθήματά σας μπορείτε να τα ξεκινήσετε όποτε θελήσετε. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των σχολών μας θα εκπαιδευτείτε στην Samba και μάθετε όλους τους εντυπωσιακούς βηματισμούς της.

Η Samba είναι βραζιλιάνικος χορός και έχει ρίζες από την Αφρική. Είναι γνωστή λόγω του καρναβαλιού του Ρίο, όπου όλοι, μασκαρεμένοι, χορεύουν Samba. Η Samba συγκαταλέγεται στους Latin χορούς, δηλαδή στους γρήγορους χορούς. Διδάσκεται σε βηματολόγιο American Style (κοινωνικός χορός) και σε βηματολόγιο International Style (αθλητικός χορός).

Η Samba προέρχεται από την Βραζιλία και συγκεκριμένα από το Ρίο. είναι ο χορός του καρναβαλιού, του κεφιού και της σαμπάνιας. Παραδοσιακά οι ντόπιοι στο καρναβάλι χορεύουν Samba. Όμως, πλέον είναι ευρέως γνωστη και αγαπητή από όλον τον κόσμο, οπότε χορεύεται και εκτός καρναβαλιού. Η Samba, επίσης, θεωρείται και χορός του πάρτι, λόγω της ανεβαστικής και ρυθμιής μουσικής και των στροβιλιστών βηματισμών της. Σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά, με Latin μουσική και μη, η Samba είναι μία από τις πιο συχνές επιλογές των Djs.

Το βασικό βήμα στη Samba για την ντάμα είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το δεξί πόδι.
 3. Το αριστερό πόδι μαζεύει δίπλα στο δεξί.
 4. Μεταφέρουμε το βάρος μας στο δεξί πόδι.
 5. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι.
 6. Το δεξί πόδι μαζεύει δίπλα στο αριστερό.
 7. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 8. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το δεξί πόδι.
Το βασικό βήμα στη Samba για τον καβαλιέρο είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι.
 3. Το δεξί πόδι μαζεύει δίπλα στο αριστερό.
 4. Μεταφέρουμε το βάρος μας στο αριστερό πόδι.
 5. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το δεξί πόδι.
 6. Το δεξί πόδι μαζεύει δίπλα στο αριστερό.
 7. Μεταφέρουμε το βάρος στο δεξί πόδι.
 8. Κάνουμε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι.

Η μουσική της Samba είναι γραμμένη στα 2/4.Σε κάθε μέτρο τονίζεται ο δεύτερος χτύπος. Είναι γρήγορος χορός. Χορευτικά, μετράμε γρήγορα και γρήγορα. Βέβαια, στη Samba υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί ρυθμού και χρονικών αξιών.

Η Samba ανήκει στους Latin χορούς. Όλοι οι Latin, διεθνείς χοροί χορεύονται, κυρίως, ζευγαρωτά. Ωστόσο, η αρχική μορφή της Samba, όπως την γνωρίζουμε από το καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου χορεύεται και Solo. Η μορφή αυτή, του χορού, ονομάζεται Brasilian Samba.

Εκτός του ότι ο χορός είναι για όλους, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, η Samba είναι από τους χορούς, που χορεύονται σε ζευγάρι. Οπότε χορεύεται και από άνδρες και από γυναίκες.

latin

dances
Latin Χοροίσε εξωτικούς ρυθμούς

Λάτιν χοροί

Οι Λάτιν χοροί αναφέρονται σε μια πληθώρα χορών που όλοι κατάγονται από την Λατινική Αμερική. Χορεύονται σε ζευγάρια και ανάγονται και οι ίδιοι στην κατηγορία των Κοινωνικών Χορών. Έχουν πιο γρήγορο και ζωηρό ρυθμό, σε αντίθεση με τους Ευρωπαϊκούς, και δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην έκφραση μέσα από τον ρυθμό.
Γνωρίστε κι εσείς:

 • Rumba – Ο «χορός της αγάπης»
 • Mambo – Ο «χορός των επιδείξεων»
 • Cha Cha Cha – Ο «χορός του φλερτ»
 • Samba – Ο «χορός του κεφιού, του καρναβαλιού και της σαμπάνιας»
 • Rock ‘n’ roll – Ο «χορός των πάρτυ»
 • Jive – Ένας «ξέφρενος χορός»
 • Paso Doble – Ο «χορός των ταυρομαχιών»
 • Bolero - O «άγνωστος χορός της αγάπης»


latin-dances-kathgorieslatin-dance-couple-passion-moment
Λάτιν χοροίστην κοινωνική μορφή τους.
Κατηγορίες ΧορώνΧοροί Ap'ollon Τον κόσμο


Επιλέξτε ανάμεσα από 10+ κατηγορίες χορών και από 50+ δημοφιλέστερους χορούς του κόσμου και επισκεφτείτε τις σχολές μας. Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο μάθημα θα γνωρίστε το χορό και θα μπορείτε να χορέψετε με άνεση και αυτοπεποίθηση. Όσο εσείς θα χορεύετε, επιτρέψτε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να χορεύετε με λάμψη και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην χορευτική πίστα η στη χορογραφία του γάμου σας!
Εξερευνήστε τώρα την ιστοσελίδα μας και βρείτε τους αγαπημένους σας χορούς.
Δείτε τις κατηγορίες χορών