Συχνές ερωτήσεις για το χορό

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για το Rock'n'Roll

Ρωτήσατε για τον χορό

Το Rock'n'Roll πήρε την ονομασία του από τον παραγωγό Άλαν Φρίντ, ο οποίος την εμπνεύστηκε από ένα τραγούδι, γραμμένο σε μουσική rock and roll, όπου οι στίχοι του λένε: ''...rock, rock, rock everybody roll, roll, roll everybody... ''.Ο πρώτος όρος προέρχεται από τη λέξη rocking, που χρησιμοποιούταν για την περιγραφή της ψυχικής έκστασης, και ο δεύτερος από την λέξη rollicking, που σημαίνει κεφάτος.

Το Rock'n'Roll ανήκει στους Latin Ballroom χορούς. Διδάσκεται σε βηματολόγιο American style, το βηματολόγιο των κοινωνικών διεθνών χορών και βηματολόγιο International style, το βηματλόγιο του αθλητικού, διαγωνιστικού χορού, ως Jive, το γρήγορο στυλ του Rock'n'Roll.

Κάποια από τα πιο διάσημα τραγούδια σε μουσική rock n roll είναι το Rock around the clock tonight, Footloose, Do you love me, Rock Sugar, Tutti Frutti, Νοσταλγός του Rock'n'Roll, Γυριστρούλα και STOP (Θάνος Καλλίρης-Bang).

Τα στυλ του Rock and Roll είναι τρία και διαχωρίζονται ανάλογα με την ταχύτητα και την κινησιολογία του βασικού τους βήματος. Έτσι προκύπτουν οι Lindy, Jitterbug και Swing ή Jive. Το swing έχει κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ το jive διαγωνιστικό. Επίσης το Swing χωρίζεται σε East Coast Swing και West Coast Swing.

Τρεις από τις πιο διάσημες ταινίες με πρωταγωνιστή το Rock n Roll είναι η ταινία Footloose (1984), Grease (1978) και Blackboard jungle (1955).

Το βασικό βήμα στο Rock'n'Roll για την ντάμα είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο αριστερό πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα πλάι με το δεξί πόδι.
 3. Το αριστερό πόδι κλείνει με μύτη δίπλα στο δεξί.
 4. Το αριστερό πόδι πατάει στο πλάι.
 5. Το δεξί πόδι κλείνει με μύτη δίπλα στο δεξί.
 6. Το δεξί πόδι πατάει πίσω από το αριστερό.
 7. Μεταφέρουμε το βάρος μπροστά στο αριστερό πόδι.
 8. Το αριστερό πόδι πατάει στο πλάι.
 9. Το δεξί πόδι πατάει στο πλάι.
Το βασικό βήμα στο Rock'n'Roll για τον καβαλιέρο είναι:
 1. Ξεκινάμε με τα πόδια μαζί. Μεταφέρουμε το βάρος στο δεξί πόδι.
 2. Κάνουμε ένα βήμα πλάι με το αριστερό πόδι.
 3. Το δεξί πόδι κλείνει με μύτη δίπλα στο αριστερό.
 4. Το δεξί πόδι πατάει στο πλάι.
 5. Το αριστερό πόδι κλείνει με μύτη δίπλα στο δεξί.
 6. Το αριστερό πόδι πατάει πίσω από το δεξί.
 7. Μεταφέρουμε το βάρος μπροστά στο δεξί πόδι.
 8. Το αριστερό πόδι πατάει στο πλάι.

Το Rock and Roll είναι χορός και είδος μουσικής, και, συγκεκριμένα, νέγρικης μουσικής με λατινοαμερικάνικες επιρροές.

Τις δεκαετίες 1950-1960 το Rock and Roll ως χορός και ως μουσική βρίσκουν τεράστια επιτυχία. Διάσημοι καλλιτέχνες του είδους είναι ο Elvis Presley, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως ο βασιλιάς της Rock, το συγκρότημα των Beatles και οι Rolling Stones.

Οι σχολές χορού Apollon είναι ανοιχτές για όλους και προσφέρουν δωρεάν ένα πρώτο, δοκιμαστικό μάθημα, για να διδαχθείτε τους χορούς που επιθυμείτε. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των σχολών μας θα εκπαιδευτείτε στους χορούς της επιλογής σας και θα διασκεδάσετε.

Το Rock and Roll στηρίζεται σε αφροαμερικάνικη μουσική σε συνδυασμό με λατινοαμερικάνικη μουσική και συγκαταλέγεται, καθώς έχει, επίσης, κοινά στοιχεία στην κινησιολογία, με τους υπόλοιπους Latin χορούς.

latin

dances
Latin Χοροίσε εξωτικούς ρυθμούς

Λάτιν χοροί

Οι Λάτιν χοροί αναφέρονται σε μια πληθώρα χορών που όλοι κατάγονται από την Λατινική Αμερική. Χορεύονται σε ζευγάρια και ανάγονται και οι ίδιοι στην κατηγορία των Κοινωνικών Χορών. Έχουν πιο γρήγορο και ζωηρό ρυθμό, σε αντίθεση με τους Ευρωπαϊκούς, και δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην έκφραση μέσα από τον ρυθμό.
Γνωρίστε κι εσείς:

 • Rumba – Ο «χορός της αγάπης»
 • Mambo – Ο «χορός των επιδείξεων»
 • Cha Cha Cha – Ο «χορός του φλερτ»
 • Samba – Ο «χορός του κεφιού, του καρναβαλιού και της σαμπάνιας»
 • Rock ‘n’ roll – Ο «χορός των πάρτυ»
 • Jive – Ένας «ξέφρενος χορός»
 • Paso Doble – Ο «χορός των ταυρομαχιών»
 • Bolero - O «άγνωστος χορός της αγάπης»


latin-dances-kathgorieslatin-dance-couple-passion-moment
Λάτιν χοροίστην κοινωνική μορφή τους.
Κατηγορίες ΧορώνΧοροί Ap'ollon Τον κόσμο


Επιλέξτε ανάμεσα από 10+ κατηγορίες χορών και από 50+ δημοφιλέστερους χορούς του κόσμου και επισκεφτείτε τις σχολές μας. Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο μάθημα θα γνωρίστε το χορό και θα μπορείτε να χορέψετε με άνεση και αυτοπεποίθηση. Όσο εσείς θα χορεύετε, επιτρέψτε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να χορεύετε με λάμψη και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην χορευτική πίστα η στη χορογραφία του γάμου σας!
Εξερευνήστε τώρα την ιστοσελίδα μας και βρείτε τους αγαπημένους σας χορούς.
Δείτε τις κατηγορίες χορών