Συχνές ερωτήσεις για τον χορό

Πιέστε το πλήκτρο της ερώτησης σχετικά με το χορό και λάβετε την απάντηση για την αναζήτηση σας

Υπάρχουν πάνω από 7.000 λόγοι για να κάνει κάποιος χορό.Αυτούς τους λόγους τους συμπτύξαμε στους δέκα πιο σημαντικούς όπως βλέπετε και στο τετράδιο σας:

1)Ανάπτυξη δημοτικότητα,.
2)Καλυτέρευση παρουσιαστικού,
3)Υγεία,γυμναστική και χόμπυ,
4)Επιχειρηματικές ασχολίες,
5)Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης,
6)Καλυτέρευση προσωπικότητας,
7)Κοινωνικές σχέσεις/γνωριμίες,
8)Φυσική αρμονία-ευλυγισία,
9)Κοινά ενδιαφέροντα/ομαδικότητα,
10)Χαλάρωση/ξεκούραση.
Διαβάστε περισσότερα

Οι χοροί που διδάσκουμε στις σχολές χορού Apollon απευθύνονται σε όλο το κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Οι χοροί αυτοί λέγονται κοινωνικοί και για να ξεκινήστε τα μαθήματα σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις παρακάτω κατηγορίες:
 • Latin
 • Ευρωπαϊκοί χοροί
 • Αργεντίνικο Τάνγκο
 • Παραδοσιακοί χοροί
 • Λαϊκοι χοροί
 • Street latin - κουβανέζικοι χοροί
 • Μοντέρνοι χοροί
 • Oriental
Δείτε τους χορούς.

Ο κάθε χορός έχει την δική του φιλοσοφία και περνώντας λίγο χρόνο στην σχολή, κάνοντας τα μαθήματά σας,θα δείτε ότι θα αντιμετωπίσετε τον κάθε χορό απο διαφορετική οπτική,π.χ.η ρούμπα αντικατοπτρίζει τον έρωτα,το τανγκό το πάθος,το βαλς είναι ο χορός των αναμνήσεων,το μάμπο είναι ο χορός της επίδειξης.Έτσι, ο κάθε χορός εκφράζει ένα διαφορετικό συναίσθημα της καθημερινότητας με αποτέλεσμα όλοι να μας ταιριάζουν!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ρυθμό μέσα τους. Γεννιόμαστε με ένα ρυθμό μέσα μας. Ο χτύπος της καρδιάς μας έχει έναν σταθερό ρυθμό όπως και ο ρυθμός της Σάμπα. Η συχνότητα της αναπνοής σας έχει τον ρυθμό του Βαλς Όταν περπατάτε ή τρέχετε κρατάτε σταθερό βηματισμό του ρυθμού σας.Ο τρόπος που γράφετε,που πληκτρολογείτε,που διαβάζετε ακόμα και η σκέψη σας έχουν ρυθμό.Είστε ένας άνθρωπος γεμάτος ρυθμό και μπορείτε να χορέψετε, μην το αμφισβητείτε.

Όταν χορεύουμε, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πως φαινόμαστε, οπότε ίσως να αντικατοπτρίζετε αυτό το συναίσθημα. Ας αποδεχτούμε ακόμη, ότι δεν έχετε χάρη. Τι είναι όμως, η χάρη στην κίνηση; Δεν είναι τίποτα παρά μια συνήθεια του σωμάτος, την οποία θα την αλλάξουμε χορεύοντας. Σε κάθε μάθημα και πάρτυ λοιπόν, θα διαμορφώωσουμε μια τελειώς διαφορετική συνηθισμένη κίνηση και θα αναπτύξουμε μια πιο χορευτική κινησιολογία. Γιατί ο χορός δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια καλή συνήθεια!

Κοινωνικοί λέγονται οι χοροί που μπορούν να χορευτούν απ'όλους, με σκοπό την διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση. Λανθασμένα τον όρο αυτό τον χρησιμοποιούμε μόνο για τους διεθνείς χορούς Ballroom, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να ενσωματωθούν στην κατηγορία των κοινωνικών χορών και όσοι χοροί μπορούν να αποδωθούν ελεύθερα, από ερασιτέχνες χωρίς να έχουν ολοκληρώσει κάποιες σπουδές, όπως οι παραδοσιακοί και λαϊκοί μας χοροί.


Oriental – Άρωμα Ανατολής
Fun Play Dance – Η διασκέδαση στα ύψη!
Merengue – Ο χορός της παρέας
Bachata – Αισθησιασμός και χορός
Cha cha Cuban – Το κουβανέζικο φλερτ
Cumbia – Ο χορός της ερωτικής πολιορκίας
Salsa Cubana – Η salsa όπως γεννήθηκε
Salsa L.A – Το ταξίδι της salsa στο Los Angeles
Salsa Ν.Υ – Γνωστή και ως Mambo
Tango Salon – Η παραδοσιακή μορφή
Tango Milonga – Ο χορός που έγινε θεσμός
Tango Vals – Το Tango στα ¾ της μουσικής
Tango Nuevo – Το Tango της νέας εποχής
Hip hop – Η νέα μόδα
Disco – Ταξίδι λίγες δεκαετίες πίσω
Freestyle – Αναπτύξτε το προσωπικό σας στυλ
Καλαματιανός – Χορεύεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας
Τσάμικος – Ο λεβέντικος χορός
Νησιώτικα – Σαν τα κύματα της θάλασσας
Ζωναράδικος – Χαρακτηριστικό κράτημα από τα ζωνάρια
Μπάλος – Ο ελληνικός ο χορός του φλερτ
Συρτός – Η βάση των Ελληνικών χορών
Ικαριώτικος – Ο χορός που ξεσηκώνει τα πλήθη
Χανιώτης – Ο κρητικός χορός της αγάπης
Πεντοζάλης – Άρωμα Κρήτης
Σιγανός – Μια μαντινάδα θα σου πω
Μαλεβιζιώτης – Η 1η θέση του κρητικού χορευτικού ρεπερτορίου
Σούστα – Ο ζευγαρωτός χορός
Τικ – Ο χορός της λεβεντιάς
Ομάλ – Ο «ομαλός» Ποντιακός χορός
Κότσαρης – Περήφανος Πόντος
Χασάπικο – Ή αλλιώς «Μακελάρικος»
Χασαποσέρβικο – Διάσημο σε όλο το πλανήτη
Ζειμπέκικο – Ο χορός της παραγγελιάς
Απτάλικο – Ο πολεμικός χορός
Τσιφτετέλι – Το λίκνισμα
Πολίτικο Χασάπικο – Γνωστός από τη Βυζαντινή περίοδο
Συρτάκι – ‘Ζορμπάς’ ο ξακουστός
Καρσιλαμάς – Ερωτικός και παιχνιδιάρικος
Fox Trot – Το κλειδί των χορών
Tango – Ο χορός της φωτιάς
Waltz – Ο χορός των αναμνήσεων
Rumba – Ο χορός της αγάπης
Mambo – Ο χορός της επίδειξης
Samba – Ο χορός του καρναβαλιού
Cha cha – Ο χορός του φλερτ
Roc n roll – Ο χορός των parties
Paso Doble - Ο χορός της ταυρομαχίας
Bolero – Η εξωτική ομορφιά των χορών
Freestyle latin – Έκφραση, εκτόνωση, απελευθέρωση
Jive – Το κέφι στα ύψη
Quickstep – Ο γιορτινός χορός των σαλονιών
Vien.Waltz – Η αίγλη του χορού

Μπορείτε να χορέψετε όσα έχετε μάθει στην σχολή χορού Apollon, σε κάθε μορφή κοινωνικής εκδήλωσης μπορεί να παραστείτε, σε γάμους, σε πάρτυ και πανηγύρια. Όποτε σας δίνετε η ευκαιρία να χορέψετε, μην διστάσετε! Παράλληλα μπορείτε να συνδυάσετε την έξοδο σας με τα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά μας πάρτι, αλλά και να παρουσιάσετε, σε συγγενεις και φίλους, εντυπωσιακές χορογραφίες σε κάποια απο τις επίσημες εκδηλώσεις μας.

Μπορείτε να χορεύετε ακόμα και χωρίς παρτενέρ στα μαθήματα σας. Στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της σχολής θα έχετε πάντα κάποιον συμμαθητή ή τον δάσκαλο σας για να χορέψετε.

Ναι, πολλές φορές συναντάμε ομοιότητες ανάμεσα στους χορούς, αλλα και πολύ μεγάλες διαφορές ταυτόχρονα! Κατα την εκπαίδευση σας θα χρησιμοποιήσουμε τις ομοιότητες αυτές προκειμένου να γίνει πιο ομαλά η μετάβσση στην νέα ύλη. Το φαινόμενο που παρουσιάζουν ομοιότητες οι χοροί μεταξύ τους το ονομάζουμε "Συγγένεια χορού".

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στους χορούς που μπορείτε να μάθετε. Προτείνουμε όμως να επιλέξετε σε αρχικό στάδιο μια κατηγορία πρώτα πχ. Λάτιν και ευρωπαϊκούς ή Παραδοσιακούς και Λαϊκούς συνδυαστικά,

Θα μπορείτε να χορέψετε απο το πρώτο κιολας μάθημα στις σχολές χορού Apollon. Μέσα σε μόλις μία ώρα μαθήματος, θα γνωρίζετε τουλάχιστον 3-4 βασικούς βηματισμούς στη κατηγορία χορών που επιλέξατε.

Δεν υπάρχει δύσκολος χορός. Σε ένα αρχικό στάδιο όλοι οι χοροί είναι εύκολοι και μπορούν να χορευτούν απ'όλους. Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει σταδιακά όσο αυξάνοντε οι στόχοι σας στο χορό.

Όπως και ο αθλητισμός, έτσι και ο χορός χωρίζετε σε 3 βασικά επίπεδα, τα λεγόμενα μετάλλια χορού.
 • Χάλκινο μετάλλιο
 • Το δημοτικό του χορού
 • Αργυρό μετάλλιο
 • Το γυμνάσιο - λύκειο του χορού
 • Χρυσό μετάλλιο
 • Η ανώτατη εκπαίδευση στο χορό

Ναι, τα βήματα είναι παντού τα ίδια, αλλά επειδή ο χορός αναπτύσσεται κάθε μέρα μπορεί να συναντήστε και πολλές παραλλαγές των βασικών βημάτων, η βάση όμως παραμένει η ίδια.

Όταν χορεύουμε με παρτενέρ ή σε κάποια ομάδα, κάτι τέτοιο δεν συνιστάται, καθώς θα πρέπει είστε σίγουρος οτι γνωρίζουν και οι υπόλοιποι την χορογραφία σας.

Βηματολόγιο είναι το εργαλείο που περιέχει μια σειρά των βασικών βηματισμών του χορού και έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μεταδωθεί πλήρως στο μαθητή η φιλοσοφία , η εθιμοτυπία, η τεχνική και οι συνηθισμένες φιγούρες του χορού.

Αυτό που συνηθίζεται ως χορογραφία γάμου είναι κάποιος χορός απαλός, ρομαντικός και παθιασμένος. Μπορείτε να χορέψετε Rumba, Waltz ή Tango εφόσον υπάρχει κάποιο τραγούδι που σας εκφράζει. Εναλλακτικά. μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας χορογραφία προσαρμοσμένη στα μέτρα σας, με την βοήθεια του δασκάλου σας στις σχολές χορού Apollon!