Health improvement
Τα οφέλη του χορού..στην υγεία μας

Ποιά οφέλη απολαμβάνουμε μέσα απ'το χορό στην υγεία μας;

Τα οφέλη και τα προσόντα που αποκομίζει ο ενασχολούμενος με το χορό είναι πολυάριθμα καθώς πρόκειται για μια μορφή ελαφριάς έως και έντονης γυμναστικής, ανάλογα την μορφή του χορού , αν είναι σε κοινωνικό επίπεδο ή το ακριβώς αντίθετο αθλητικό επίπεδο, αντίστοιχα. Ως αερόβια άσκηση, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα του οργανισμού και ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα. Παράλληλα, οι θεραπευτικές ιδιότητες του χορού επεκτείνονται και καταπολέμηση του αλτσχάιμερ, της άνοιας και πολλών διανοητικών και ψυχολογικών διαταραχών. Συμβάλλει στην μακροζωία, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και προλαμβάνει στην αποφυγή τραυματισμών. Για να ενημερωθείτε για περισσότερα οφέλη που προσφέρει ο χορός, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.


Διαβάστε περισσοτερα.

apollon_logoΤα οφέλη του χορούστην κοινωνία.

Πως μπορείτε να διδαχθείτε χορό στις σχολές μας και ποιο είναι το σύστημα διδασκαλίας;

Η κοινωνική προσφορά του χορού διευρύνεται από την εξέλιξη του ατόμου ως μονάδα, στην αποδοχή, στην ανάπτυξη και βελτίωση του συνόλου, ως ομάδα. Το αποτέλεσμα της διαπαιδαγώγησης του ενασχολούμενου με το χορό, είναι η ομαλή αποδοχή, επιβεβαίωση και η ένταξη του σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα, δημιουργώντας υγιείς ανθρώπινες σχέσεις. Η εθιμοτυπία και η κινησιολογία του χορού, εμπνέουν σεβασμό, θαυμασμό και μια αίσθηση σιγουριάς κι αυτοπεποίθησης, καθώς διδάσκει ευγένεια, σταθερότητα, κομψότητα και αισθητικά όμορφα διαμορφωμένη γλώσσα του σώματος. Συνεπώς, η στάση του σώματος που μαθαίνουμε από τα πρώτα μαθήματα στο χορό γίνεται στάση ζωής. Η κάθε κοινωνική ομάδα και γενικότερα η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους που διακατέχονται από το αίσθημα αυτοσεβασμού, ιπποτισμού και σταθερότητας.

Δείτε αναλυτικά
Ο χορός
Απολαύστε τον χορόμέσα απο τις καινοτομίες μας


Γιατι να επιλέξετε τις σχολές χορού Apollon;
Καινοτομίες

Η συνεισφορά του χορού στην διαπαιδαγώγηση και στην εκπαίδευση επιτυγχάνεται μέσω των αξιών που καθορίζουν τον ίδιο το χορό, όπου συνδυάζουν την σωματική κίνηση με την πνευματική ενσυναίσθηση, μιας κατάστασης, ενός συναισθήματος ή μιας φιλοσοφικής αναζήτησης, που προβάλει. Η εκτέλεση και η δημιουργία μιας χορογραφίας ή του αυτοσχεδιασμού επιμορφώνουν όσο τον χορευτή τόσο και τον θεατή που παρακολουθεί. Η παιδεία που λαμβάνει ο ενασχολούμενος με το χορό, εκτός από την διαδικασία της κίνησης και την αρμονία στο ρυθμό, επεκτείνεται και στον τομέα της ψυχολογίας. Η αποτύπωση ενός συναισθήματος ή μιας φιλοσοφίας, καθοδηγεί τον εκτελεστή στην σύγκριση και αναγνώριση τους με τα δικά του πιστεύω και αντιλήψεις. Αποτέλεσμα, αυτής της διαδικασίας, είναι η ψυχολογική σταθερότητα που αποκτά ο εκπαιδευόμενος κατά την διάρκεια της διεργασίας των συναισθημάτων ή διαφορετικών φιλοσοφιών μέσω της αποδοχής τους. Παράλληλα, μέσα από το τρίπτυχο στόχος-έργο- επιτυχία διδάσκεται την αποδοχή της νίκης και της ήττας, καθώς την ευγενή άμιλλα. Σε κοινωνικό πλαίσιο ο χορός διδάσκει σεβασμό, κομψότητα, αποδοχή της διαφορετικότητας, ευγένεια και διακριτικότητα, που συντελούν στην δημιουργία ενός ανθρώπου με κοινωνικές ευαισθησίες, με κριτική σκέψη και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

Μάθετε περισσότερα!
Dance like a pro
Εξελίξτε τον χορόείτε είστε επαγγελματίας,
είτε ερασιτέχνης


Μαθήματα χορού σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες

Η σωματική άσκηση, η βελτίωση της υγείας και η πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών δεν θα ήταν αρκετά για να προβάλουμε όλα τα προσόντα που προσφέρει ο χορός. Η πνευματική διαύγεια, η ψυχική αρμονία και η ψυχολογική ενδυνάμωση επιτυγχάνονται χάρη στην διασκέδαση και στην εκτόνωση που νιώθουμε χορεύοντας. Βελτιώνει κι ενισχύει την καλή διάθεση με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο ανθεκτικοί στις πιέσεις της καθημερινότητας. Αξιοσημείωτη είναι και η θετική επίδραση που έχει ο χορός και στα παιδιά, καθώς βοηθάει στην κοινωνικοποίηση τους , στην πειθαρχία, στον έλεγχο και στην σωστή διάπλαση τους σώματος τους. Προσφέρει ευλυγισία, αρμονία κινήσεων, διαμόρφωση γλώσσας του σώματος και στην έκφραση. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη του χορού.

Δείτε πως!
Be perfect
Πετύχετε τους..χορευτικούς σας στόχους!


Μαθήματα χορού σε όλα τα χορευτικά επίπεδα!

Ένας κόσμος γεμάτος χορό θα ήταν ένας κόσμος ευτυχισμένος, όπου ο κάθε άνθρωπος θα είχε την αυτόγνωσία, την επιμονή, την αίσθηση της ηθικής επιβράβευσης και την διδαχή της ευγενούς άμιλλας. Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε για ένα λαμπρό μέλλον με όμορφους ανθρώπους εσωτερικά και εξωτερικά.

Δείτε πως!
Be Happy
Είμαστε μαζί σας ... και στο γάμο σας!


Χορογραφία γάμου και γαμήλιοι χοροί

Ξεκινήστε το χορό της κοινής ζωής σας με έναν ιδιαίτερο τρόπο και εκπλήξτε τους καλεσμένους συγγενείς και φίλους με μία εθαμβωτική χορογραφία γάμου.

Στις σχολές χορού Apollon δημιουργούμε τις πιο όμορφες χοροσυνθέσεις, για να απογειώσετετην ατμόσφαιρα της ημέρας του γάμου σας. Αλλά επειδή αυτη η μέρα είναι αφιερωμένη μόνο σε εσάς, εκτός από το χορό του ζευγαριού, σας πρετοιμάζουμε και για όλους τους υπολοιπους χορούς της δεξίωσης σας, για να μην σταματάτε να χορεύετε!

Δείτε πως!
Live your dream
Χορέψτε ..αθλητικά!


Αθλητικός χορός: το αποκορύφωμα του χορού!

Κατακτήστε το σώμα σας και φτάστε στο αποκορύφωμα της χορευτικότητας!

Διδαχθείτε και προπονηθείτε στα μαθήματα αθλητικού χορού που προσφέρουν οι σχολές χορού Apollon και κατακτήστε μια θέση στο βάθρο. Γνωρίστε τους καταξιωμένους δασκάλους και προπονητές της σχολής μας και χαράξτε την πορεία της χορευτικής σας επιτυχίας.

Δείτε πως!