1000 faces


of dance
Μία τέχνη1000 πρόσωπα

faces-dance-art-apollon-thousandfacesofdance

Τα χίλια πρόσωπα του χορού

Η τέχνη του χορού αποτελεί την ελεύθερη έκφραση μέσα από την κίνηση στο σώμα. Μέσα από μία ιστορία χιλιάδων ετών, ο χορός, παρουσιάζει μία διαρκή εξέλιξη, αλλά και έναν χαρακτήρα διαφορετικό από λαό σε λαό, και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Συναντάται σαν κοινωνική έκφραση για γεγονότα, που είτε σατιρίζονται, είτε έχουν αναφορικό και ιστορικό χαρακτήρα, αλλά και σαν αρχαία λατρευτική τελετουργία. Έχει περάσει στην παράδοση της κάθε χώρας ως έθιμο και ακολουθεί την πορεία του πολιτισμού της όσο εξελίσσεται η ιστορία της!

Σήμερα, αρκετές επιστήμες, καθώς και η φιλοσοφία, έχουν ασχοληθεί με τις δυνατότητες που παρέχει στον άνθρωπο, αλλά και τα “πρόσωπα”, ή τις “μορφές”, που μπορεί να πάρει!!! Από την αυτοέκφραση και την ψυχαγωγική εκτόνωση, μέχρι την κοινωνική αφοσίωση και την εκπαίδευση, ο χορός αποτελεί ένα “χορογράφημα” ψυχής και προσωπικότητας! Η σύνθεση και η προοδευτική εναλλαγή των κινήσεων, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία συνέχεια που αποδίδει ένα σύνολο σκέψεων και συναισθημάτων.

Ένας ατομικός χορός, μπορεί να προβάλει την χορευτική παράδοση και την εθιμοτυπία ενός λαού, μέσα από την ελεύθερη κίνηση και την προσωπική στάση του ατόμου! Οι περισσότεροι ατομικοί χοροί, χαρακτηρίζονται από αυτοσχέδιες χορευτικές κινήσεις. Ο κάθε χορός, αποτελεί και μία ξεχωριστή χορογραφία, που επαναλαμβάνεται μόνο μία φορά! Οι βηματισμοί επάνω στον ρυθμό, ο τρόπος που ακολουθούν ο ένας τον άλλο, η έκφραση των συναισθημάτων της στιγμής, αποτελούν ένα σύνολο που μπορεί κάποιος να βιώσει μοναδικά!

Όσες φορές κι αν χορέψει ένας άνθρωπος Ζεϊμπέκικο, για παράδειγμα, τα συναισθήματά του αλλάζουν και μαζί τους, η κινησιολογία του χορού του! Εκείνη την στιγμή, δημιουργεί μία χορογραφία!

benefits

Οι ομαδικοί χοροί, βασίζονται σε εθιμοτυπικά στοιχεία του χορού, που συνοδεύονται από ένα πιο γενικό σύνολο κινήσεων. Στο γενικό σύνολο, ο χορευτής, ή ο χορογράφος, μπορεί να εξειδικεύσει τις κινήσεις και να αποδώσει ένα, δύο, τρία... χιλιάδες διαφορετικά αποτελέσματα!

Όταν μία Ιδιωτική χορογραφία προετοιμάζεται, ο χορογράφος ακολουθεί τον “γενικό” κανόνα του χορού που έχει επιλεχθεί! Σε έναν παραδοσιακό χορό, όπως και η Κρητική Σούστα, τα ζευγάρια ακολουθούν έναν βασικό βηματισμό, με εναλλαγή φιγούρων, που στην συνολική τους εικόνα αποδίδουν το φλερτ. Οι κινήσεις τους είναι ελεύθερες, αλλά έχουν μία λογική συνέχεια, που λέει μία ιστορία αγάπης. Το στυλ και η τεχνική χρειάζεται να ακολουθήσουν την πορεία της παράδοσης. Ο συνδυασμός ποικίλει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν διαφορετικές μορφές σε κάθε μία χορογραφία του χορού!

Μία ατομική, ή μία Ομαδική χορογραφία, μπορεί να αποδοθεί με βάση την στάση που χρειάζεται το σώμα και τα τεχνικά στοιχεία του χορού. Σε ένα Ευρωπαϊκό Tango, ο χορογράφος θα δημιουργήσει σχήματα και ρυθμικές μετακινήσεις με τους χορευτές, που ακολουθούν τις βασικές του προδιαγραφές.

Τα πρόσωπα του κάθε χορού, αλλάζουν μέσα από εμάς και την δική μας χορευτική έκφραση.
Ο κάθε χορός μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε 1.000 + 1 χορογραφίες, που θα είναι μοναδικές.

Όλο τον χρόνο, στις Εκδηλώσεις των σχολών χορού Apollon, μαθητές και δάσκαλοι, αναπτύσσουν την χορογραφική ύλη με εντυπωσιακά αποτελέσματα!!! Από τις χορογραφίες που παρουσιάζονται στις μονοήμερες εκδρομές, το Απολλώνιο Πρωτάθλημα, τα θεματικά πάρτι και το Fun Carnival Dancing, έως τις Επίσημες Δεξιώσεις, Trophy Ball και Tropical Night, συναντάμε κάθε είδος χορού σε μοναδικές ερμηνείες.

Τα Νέα των σχολών χορού Apollon