Apollon Dance Studio

www.apollondancestudio.gr

Ερασιτεχνικά προγράμματα χορού

Οι σχολές χορού Apollon δίνουν τη δυνατότητα σε όλο το κόσμο και σε όλες τις ηλικίες, από 3 έως 103 χρονών, να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού μέσα από τα ερασιτεχνικά προγράμματα.
Ο χορός αποτελεί την πλέον κατάλληλη δραστηριότητα για κάθε άτομο, πρσφέρει πλεονεκτήματα τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό και νοητικό επίπεδο. Είναι ένα ξεχωριστό και χρήσιμο χόμπυ αφού μπορεί να μας χαρίσει αυτοπεποίθηση και πολλές ευχάριστες στιγμές.

Αν αναλύσουμε ξεχωριστά τα οφέλη που έχουμε από το χορό θα διαπιστώσουμε ότι το απόφθεγμα του Φρήντριχ Νίτσε : ''Πόσο χαμένη πήγε η μέρα που δεν χορέψαμε ούτε μία φορά'', δεν είναι τυχαίο. Είναι κρίμα να πιστέυουμε ότι με το χορό ασχολούνται μόνο όσοι θέλουν να το ακολουθήσουν επαγγελματικά.

Ας ξεκινήσουμε με το ψυχολογικό επίπεδο. Σκεφτείτε ένα παιδάκι, 6 χρονών που πάει πρώτη φορά στο σχολείο, ακόμα και αυτό έχει το άγχος και την ανασφάλεια της αποδοχής από τους συμμαθητές του. Ένας έφηβος νιώθει την πίεση, το άγχος και την κούραση από τις απαιτήσεις του σχολείου. Στην προσπάθειά του να επιτύχει άριστες επιδόσεις, χάνει την κοινωνική του ζωή και καταστρέφει την ψυχολογία του, γίνεται εσωστρεφείς και παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Μερικές ώρες λοιπόν εξωσχολικής δραστηριότητας είναι απαραίτητες.

Ελάτε τώρα στη θέση ενός 25χρονου ατόμου που προσπαθεί να φτιάξει την ζωή του τόσο σε εργασιακό όσο και σε επίπεδο σχέσεων, προσωπικών και κοινωνικών.
Η ανασφάλεια, του αν και πως θα τα καταφέρει φυσικά είναι τεράστια, το ίδιο συμβαίνει και με τις μεγαλύτερες ηλικίες 25-45 χρονών που προσπαθούν να έχουν μία φυσιολογική-υγιή ζωή με την οικογένειά τους και του συνανθρώπους τους. Και τέλος τα λόγια είναι περιττά αν αναφέρουμε τις ηλικίες 45 και άνω, οι οποίοι νιώθουν πως πέρασαν τα χρόνια και πως ότι ήταν να μάθουν ή να κάνουν, το έκαναν.

Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι με τον χορό ξεφέυγουμε από την καθημερινότητα και το άγχος, ξεχνάμε τα προβλήματα, διασκεδάζουμε και φέυγουμε πάντα ανανεωμένοι. Ο χορός χαρίζει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας, μαθαίνουμε κάθε φορά κάτι νέο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας με νέα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε πολύ όμορφα και τονίζουν την αυτοπεποίθησή μας.

Αν αναλύσουμε τα οφέλη του χορού σε νοητικό επίπεδο θα διαπιστώσουμε ότι ο χορός ασκεί στον εγκέφαλο παρόμοια δράση με αυτή που ασκεί η γυμναστική στο σώμα. Με το χορό βελτιώνετε η συνολική εγκεφαλική δραστηριότητα και αυτόματα η συγκέντρωση μέσω της καλής κυκλοφορίας του αίματος. Στον χορό υπάρχει ποικιλία βημάτων που προκαλούν τον χορευτή να πειραματιστεί και να κάνει άπειρους συνδυασμούς, τους οποίους όμως θα πρέπει να σκεφτεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και εκτός αυτού θα πρέπει παράλληλα οι κινήσεις του να έχουν ροή ενώ ταυτόχρονα να αποφέυγει τις συγκρούσεις με τους υπόλοιπους χορευτές.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο χορός ενεργοποιεί τις λειτουργίες του εγκεφάλου και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για κάθε μορφή άνοιας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο χορός συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της αίσθησης ολοκλήρωσης και της υπομονετικότητας. Ο χορός μας διδάσκει να είμαστε υπομονετικοί με τον εαυτό μας και τους άλλους και να συγχωρούμε τυχόν λάθη.

Μαθαίνουμε να κάνουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να αγαπάμε το σώμα μας. Καλούμαστε να χορέψουμε σε ζευγάρια απαιτώντας έτσι την ομαδικότητα, την συνεργασία και τον σεβασμό για τον παρτενέρ μας. Αναπτύσσουμε φιλίες και κοινωνικές σχέσεις.
Σε σωματικό επίπεδο τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Ας ξεκινήσουμε με τη στάση σώματος και την ισορροπία, ακόμα και τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος. Επίσης ενδυναμώνουμε τα οστά και τους μύς.

Έτσι βαλτιώνετε η ευλυγισία μας, δύναμη και αντοχή μας ενώ παράλληλα προλαμβάνετε η οστεοπόρωση. Φυσικά με το χορό μπορούμε να ελέγξουμε την απώλεια βάρους και τη σύσφιξει.
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο χορός είναι για όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο καθένας έχει διαφορετικούς λόγους για τους οποίους μαθαίνει χορό. Ο χορός προσφέρει στον άνθρωπο κάτι παραπάνω από διασκέδαση.